cursus MET MIJN HOND OP STAP


Groepsomgevingscursus

MET MIJN HOND OP STAPVoor wie?

Eigenaars met een hond ouder dan 8 maand bij de start van deze cursus en die al het Puppy- of Juniorstartpakket, het  Adultstartpakket of de adultonthaalcursus hebben gevolgd.Wat?

Het bij je thuis gewoon worden is één ding, buitenkomen en wennen aan drukte en afleidingen in de indrukwekkende  mensenwereld buiten en in het bijzijn van andere honden is de volgende stap die je hond zal zetten.


Het zijn veel prikkels die je hond opdoet als hij over de drempel van jouw huis buiten stapt en dat vindt hij spannend! Maar geen nood, we werken van prikkelarm naar prikkelrijk tijdens de lessen.


Bij deze groepscursus met maximum 3 teams trekken we er tijdens 5 lessen van 45 minuten op uit naar verschillende plaatsen om je hond te laten socialiseren met mensen/kinderen en dieren en wennen (habitueren) aan drukte, verkeer, hindernissen, beweging en geluiden van het dagelijkse mensenleven… .


Je hond maakt ook kennis met hindernissen en met het wandelen aan korte en lange leiband.
Wat leren we je hond aan?

Levensvaardigheden: vertrouwen hebben, zich veilig voelen, zich beheersen, rustig blijven, socialiseren (aan mensen,soortgenoten), wennen aan drukte, lawaai, voorwerpen op de weg, …), spiercoördinatie, balans en positiezin op hindernissen en verschillende ondergronden, …


Training: herhaling van wat in het startpakket of de adultonthaalcursus aangeleerd werd in een meer prikkelrijke omgeving, volgen aan de korte leiband, wandelen aan de lange leiband, hindernissen nemenWaar?

Op verschillende locaties in (de buurt van) het hondencentrum of in Gent


Wanneer?

Start in de week na de Paasvakantie; wekelijks op een onderling te bepalen weekmoment.

Zie AGENDA


Prijs?

€ 128 (verplaatsingsvergoedingen inbegrepen)


Inschrijven

Via de webshop

Wat na de groepscursus MET MIJN HOND OP STAP??