cursus MET MIJN HOND OP STAP


Groepsomgevingscursus

MET MIJN HOND OP STAP



Voor wie?

Eigenaars met een hond ouder dan 8 maand bij de start van deze cursus, vriendelijk naar mens en dier, en die al het Puppy- of Juniorstartpakket, het  Adultstartpakket of de Adultonthaalcursus hebben gevolgd of via een testles op dit niveau staan.


Ben je nieuw? Boek dan hier voorafgaand aan de lessenreeks je testles.



Wat?

Het bij je thuis gewoon worden is één ding, buitenkomen en wennen aan drukte en afleidingen in de indrukwekkende  mensenwereld buiten en in het bijzijn van andere honden is de volgende stap die je hond zal zetten.


Het zijn veel prikkels die je hond opdoet als hij over de drempel van jouw huis buiten stapt en dat vindt hij spannend! Maar geen nood, we werken van prikkelarm naar prikkelrijk tijdens deze wandellessen.


Met maximum 3 teams trekken we er tijdens 5 lessen van 45 minuten op uit naar verschillende plaatsen om je hond te laten socialiseren met mensen/kinderen en dieren en wennen (habitueren) aan drukte, verkeer, hindernissen, beweging en geluiden van het dagelijkse mensenleven… .


Je hond leert ontspannen wandelen aan korte en lange leiband en maakt ook kennis met hindernissen.



Wat leren we je hond aan?

Levensvaardigheden: vertrouwen hebben, zich veilig voelen, zich beheersen, rustig blijven, socialiseren (aan mensen,soortgenoten), wennen aan drukte, lawaai, voorwerpen op de weg, …), spiercoördinatie, balans en positiezin op hindernissen en verschillende ondergronden, …


Training: herhaling van wat in het startpakket of de adultonthaalcursus aangeleerd werd in een meer prikkelrijke omgeving, volgen aan de korte leiband, wandelen aan de lange leiband, hindernissen nemen



Waar?

Op verschillende locaties in (de buurt van) het hondencentrum in Gentbrugge


Wanneer?

Wekelijks op een vast weekmoment.

Startdatum zie AGENDA


Prijs?

€ 142 (verplaatsingsvergoedingen inbegrepen)


Inschrijven

Via de webshop



Wat na de groepscursus MET MIJN HOND OP STAP??